ENVIAMENT I PRESENTACIÓ:
La carn de boví que comercialitzem procedeix de nostra pròpia ramaderia, RAMADERA ASTURIANA, SA, que compta ja amb mig segle d'experiència. Ens dediquem a la cria i maneig amb mètodes i productes naturals de la "Asturiana de les Valls", una molt antiga i noble raça autòctona de bestiar boví pertanyent al tronc cèltic de capa castanya. La nostra carn és de tipus culón, Els exemplars presenten un desenvolupament muscular extraordinari, amb un major nombre de fibres musculars i una menor proporció de greix.

Els vedells s'alimenten amb llet materna durant els seus primers mesos de vida i pasturen en llibertat en les nostres finques de la fèrtil camp asturiana. A més, la seva alimentació es complementa amb pinsos elaborats per nosaltres mateixos amb cereals de primera qualitat. Tots els exemplars segueixen un rigorós control sanitari, amb el seu corresponent seguiment per part d'un veterinari pertanyent a l'Administració del Principado d'Astúries.

Gràcies a la implantació del sistema de traçabilitat de la carn, garantim als nostres clients el control i seguiment del camí que recorre el producte des del naixementdel vedell fins al seu consum. Dins del període dels vint primers dies de vida, s'identifica a cada nounat mitjançant la col · locació de dos crotales d'identificació única alfanumèrica i el seu corresponent codi de barres. A més dels cròtals, tots els animals disposen d'un document oficial d'identificació en el qual consta, a més del codi del cròtal, la data de naixement, el sexe, la raça, el número d'identificació de la mare, el nom del titular de l'explotació i les dades referents als moviments i la baixa de l'animal.

ATENCIÓ:
Enviem la nostra carn envasada al buit i refrigerada en un envàs especial. Per això pot semblar més fosca i desprendre una lleugera olor a àcid làctic al moment de la seva obertura, però la seva qualitat segueix sent excel · lent i el mètode ens permet garantir la seva conservació durant molt més temps i que el producte arribi al seu destí en condicions òptimes .

CARACTERÍSTIQUES DE LA CARN ENVASADA AL BUIT:
Il envasat al buit impedeix l'acció de l'oxigen, principal enemic de la qualitat i vida útil de la carn fresca.

L'absència d'oxigen evita la proliferació dels microorganismes aerobis causants del deteriorament de la carn, la qual cosa permet emmagatzemar-la en ambients refrigerats per diverses setmanes sense afectar la seva qualitat, protegint contra els bacteris durant el seu transport, manipulat i emmagatzematge.

Tanmateix, el procés de maduració de la carn no requereix d'oxigen; per tant, la carn envasada al buit pot madurar durant el seu emmagatzematge a causa dels seus propis enzims naturals.

QUALITAT:
La carn no perd la seva qualitat, conservant tota la seva tendresa. Molt al contrari, en ser guardada a la cambra de fred durant diversos dies ia temperatures entre 0 i 1 º C, es torna més tendra causa de l'acció de les pròpies enzims de la carn.

VIDA ÚTIL:
L'envasat a buit assegura una major vida útil de la carn:

- Fins a 20 dies de -1ºC a +5 º C per a productes filetejats.
- Fins a 25 dies de -1ºC a +5 º C per peces senceres (filet, rodó, etc)
- Fins a 180 dies per producte al buit congelat.

COLOR:
El color normal de la carn envasada al buit és lleugerament més fosc. En obrir l'envàs la carn adquireix el seu color natural de carn fresca en aproximadament uns 10 o 15 minuts. Si s'observen tonalitats verdes a través de l'envàs, ha de rebutjar la compra, ja que aquest color indica processos de descomposició o contaminació per accidents en el procés de distribució i venda (pèrdua de la línia de fred, pèrdua del buit, etc).

AROMA:
En obrir les bosses dels productes envasats al buit, es podrà apreciar un suau olor de àcid làctic a causa dels gasos generats pel procés de maduració enzimàtica de la carn durant el seu confinament. Aquesta olor és indicatiu que la carn està envasada correctament i en òptimes condicions per al seu consum, desapareixent al cap de pocs minuts a temperatura ambient.

RECOMANACIONS EN CAS DE CONGELACIÓ:
Si ha congelat la carn, per preparar-ha descongelar lentament amb almenys 48 hores d'antelació, millor a la nevera que a temperatura ambient.

Mai descongeli la carn al microones, amb aigua calenta o sobre el foc, ja que així perdrà la seva qualitat original i la seva tendresa, suculència i saborcaracterístics.