Formatge Afuega'l Pitu Roxu
Lloc d'origen Morcín, Riosa, Sant Adrià, Grau, Sales, Pravia, Tineo, Belmonte, Cudillero, Candamo, les Regueras, Murs del Nalón i Soto del Vaixell. Zona Central. Astúries
ingredients:llet de vaca pasteuritzada, ferments làctics, quall animal, sal i pebre vermell.
Presentació peça envasada al buit de 300 grs.

Notes de tast:Sabor Mitjà. Matèria grassa Min. 45% Formatge elaborat amb llet de vaca, de forma troncocònica i color ataronjat-vermellós ja que se li afegeix pebre vermell. La consistència de la pasta varia amb el grau de maduració, sent característica una fermesa i adherència mitjana, així com la impossibilitat de realitzar un tall net ja que s'esmicola amb gran facilitat. Sabor i aroma s'accentuen en fortes i picants.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
productor:Formatgeria Ca Sanchu - La Pumariega nº15, Ambás, 33826 - Grau (Astúries - Espanya)
Conservar entre 4t i 6è C