formatge Cabrales
Ingrtedientes:Llet crua de vaca, quall i sal.
Presentació peça envasada al buit de 750 grs. Pes aproximat.

Notes de tast:Sabor Blava. Matèria grassa Min. 45% Formatge de pasta blava. Elaboració artesanal segons tradició pastoral dels Pics d'Europa. Barreja de llet crua de vaca, ovella i cabra o vaca i cabra o només vaca. Maduració en coves naturals. De forma cilíndrica. Tall blanquinós amb pigmentacions verd-blavoses, produïdes pel Penicillium. Aromes intenses de maduració, amb tocs de volàtils. En boca, fundent, pastós, sabors complexos equilibrats, lleuger picor. Regust persistent mantenint equilibri i agradable sabor.
Astúries posseeix en el seu territori una de les seves taques formatgeres d'Europa.En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
productor:Formatgeria del Cares SL - Ctra. De Arangas, s / n - 33554 Arenas de Cabrales (Astúries - Espanya)
Conservar entre 2n i 6è C