
Notes de tast:Sabor Mitjà. Matèria grassa Min. 45% Per a la seva elaboració s'utilitzen llets de vaca, cabra i ovella. De forma cilíndrica. De color blanc, de consistència pastosa, d'escorça groga i dura, d'olor forta. L'interior o pasta és de color ivori amb ulls. El seu sabor és agradable.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
productor:Formatgeria Caxigón - Berodia de Cabrales. Astúries (Espanya)