Formatge Gamonéu de la Vall
Formatge Gamoneu de la Vall DOP
Formatge Gamoneu de la Vall DOP
Formatge Gamoneu de la Vall DOP
Formatge Gamonéu de la Vall
Formatge Gamoneu de la Vall DOP
Formatge Gamoneu de la Vall DOP
Formatge Gamoneu de la Vall DOP

Formatge Gamonéu de la Vall

19,80 €
Tax included

DOP Formatge Gamonéu de la Vall formatgers ArtesansLloc d'origen Cangas d'Onís i Onís. Zona Oriental. Astúries. ingredients:Llet crua de vaca, llet crua de cabra, ferments làctics, quall i sal. Presentació peça envasada al buit de 75 0 grs. Pes aproximat.

 

Notes de tast:Sabor Blava. Matèria grassa Min. 50% S'elabora artesanalment a partir de llet de vaca, cabra i ovella. De forma cilíndrica. De color blanc amb tendència a l'groguenc i lleus afloraments verd-blavoses de Penicillium en les vores. El fumat confereix a l'escorça un color siena torrat, amb tonalitats vermelloses, verdoses i blavoses per la seva permanència en coves i cellers. La textura és dura o semidura, ferma i friable, evolucionant en boca a mantegós. Suaus tocs de fum, net i penetrant en l'aroma. Sabor amb predomini suau de fum i un punt lleugerament picant. Es diferencia la producció que s'elabora a les cabanes dels ports de muntanya de l'elaborada a les formatgeries de les valls, diferenciat així dues varietats: Gamonéu del Port i Gamonéu de la Vall.

Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa.En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.

productor:Priédamu (Susana Martinez Rodríguez) - Igena, Cangas de Onís (Astúries - Espanya)

Conservar entre 4º i 8º C

14 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Fem servir cookies per personalitzar continguts, funcions de mitjans socials i analitzar trànsit. Més info