formatge Taramundi
Formatge Taramundi
Formatge Taramundi
formatge Taramundi
Formatge Taramundi
Formatge Taramundi

formatge Taramundi

11,35 €
Tax included

Lloc d'origen Taramundi. Zona Occidental. Astúries.

formatgers Artesans

ingredients:Llet de vaca (70%) i cabra (30%), quall, sal i conservador lisozima(Obtinguda de la clara d'ou). Pot contenir traces de fruits amb closca .

Presentació peça envasada al buit de 500 grs. Pes aproximat.

 

Notes de tast:Sabor Mitjà. Matèria grassa no definit. Elaboració artesanal amb barreja de llet crua de vaca i cabra. De forma cilíndrica. Cort groc clar, uniforme, ulls ocasionals de mida petita, tacte llis i suau. Textura fina, flexible i elàstica. Aromes primaris de petita intensitat, amb lleugera intensitat de torrat. En boca, impressió global compacta, bona entrada amb lleugera acidesa. Regust suau i equilibrat, lleugerament persistent. Semitou. Gras.

Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.

productor:EO Llet Taramundi, SL - El Llano-Piantón s / n - 33778 Vegado (Astúries - Espanya)

Conservar entre 4º i 8º C

14 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Fem servir cookies per personalitzar continguts, funcions de mitjans socials i analitzar trànsit. Més info