Faba asturiana IGP Finca El Rierol 'Vall de les...
Faba asturiana IGP Finca El Rierol 'Vall de les Luiñas' Cudillero 500 grs.
Faba asturiana IGP Finca El Rierol 'Vall de les Luiñas' Cudillero 500 grs.
Faba asturiana IGP Finca El Rierol 'Vall de les Luiñas' Cudillero 500 grs.

Faba asturiana IGP Finca El Rierol 'Vall de les Luiñas' Cudillero 500 grs.

7,93 €
Tax included

La Faba Asturiana és el tresor més preuat d'Astúries. Un art transmès de pares a fills. Garantia de qualitat a la cuina.

Mongetes seques, separades de la beina, de l'espècie Phaseolus Vulgaris, L., de la varietat tradicional "Granja Asturiana", sanes, senceres i netes.

Indicació geogràfica des Protegida "Faba Asturiana"

Presentació saquet de tela 500 grs.

 

Les mongetes de gra blanques i seques separades de la beina (faba, plr. Fabes, en asturià), són de cultiu tradicional a Astúries, del qual hi ha referències documentades ja al s. XIX. Es tracta del gra de la Phaseolus Vulgaris L. (és a dir, "mongeta", en castellà), i no de la Vicia Faba L. (aquest és, "fava", en castellà). La "FABA ASTURIANA" compta actualment amb segell deIndicació Geogràfica Protegida (IGP),i són ingredient fonamental del plat més universal de la gastronomia asturiana, "La Fabada".

Però no totes les classes de mongetes són aptes per a la preparació d'una fabada. Per a l'elaboració d'aquest plat és preceptiva la utilització de la varietat anomenada "de la granja", "del capellà" o "de mantega", qualificatius que a Astúries s'apliquen al mateix tipus de faba. Es tracta de mongetes blanques, de mida relativament gran i de forma arriñonada, molt suaus de pell i mantegoses al paladar quan estan ben cuites; a remull previ, augmenten considerablement el seu volum. El segell de la Indicación Geogràfica Protegida FABA ASTURIANA (IGP), certifica les mongetes d'aquesta classe que són collides i envasades dins delslímits geogràfics del Principat d'Astúries, estant la seva producció i comercialització controlades pel Consell Regulador. La seva funció principal és avalar l'autenticitat de les mongetes,assegurant al consumidor que cada envàs que porta una contraetiqueta numerada ha superat rigorosos controls abans d'arribar a les seves mans. 

Les mongetes seques de la varietat "Granja Asturiana" procedeixen de plantacions inscrites en l'esmentada Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Les tècniques de cultiu són les tradicionals, tendint a aconseguir la millor qualitat de les mongetes. La recol · lecció es realitza amb la màxima cura, garantint sempre la maduresa del gra. El desgranat-separació del gra de la beina-, es realitza quan el gra ja està sec i madur, podent fer-se tant de forma manual com mecànica, netejant sense més que mitjançant aire i vibració. Les mongetes seques adquirides per les empreses envasadores als productors inscrits, són envasades en envasos de marques degudament autoritzades pel Consell Regulador de la IGP, per als quals, i després dels corresponents controls, s'expedeixen les corresponents contraetiquetes.

16 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Fem servir cookies per personalitzar continguts, funcions de mitjans socials i analitzar trànsit. Més info