formatge Abredo
Lloc d'origen Abredo - Coaña. Zona Occidental. Astúries.
Matèria grassa Min. 45% semitou, elaboració artesanal a base de llet pasteuritzada de vaca.
ingredients: Llet pasteuritzada de vaca, ferments làctics, clorur càlcic (estabilitzant), quall i sal.
Presentació peça envasada al buit de 600 grs. (Pes aproximat)
Notes de tast:Sabor suau. Cort groc uniforme, tacte suau. Textura llisa, flexible i elàstica. Aromes primaris amb olor de mantega. En boca és fundent, molt soluble, impressió global compacta. Regust persistent, harmoniós, suau i equilibrat. Gras amb període de maduració curt.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
Conservar entre 1º i 8º C