Formatge Ovín de Barreja
Lloc d'origen Nava. Zona Central. Astúries.
ingredients:Llet pasteuritzada de vaca (min. 50%) i de cabra (min. 20%), ferments làctics, quall i sal.
Presentació peça envasada al buit de 500 grs. Pes aproximat.
Notes de tast:Sabor Mitjà. Matèria grassa Min. 50% Tall blanquinós, ulls en petita quantitat, tacte fi-sorrenc. De forma cilíndrica. Textura lleugerament sorrenca, flexibilitat mitjana. Aromes primaris amb tocs làctics i acètics. Bon pas de boca, molt soluble, sabors suaus equilibrats, lleugers tocs vegetals. Regust agradable poc persistent.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
productor:Quesu Ovin CB - Ovin s / n - 33529 Nava (Astúries - Espanya)
Conservar refrigerat una vegada obert