
Notes de tast:Sabor Suau. Matèria grassa Min. 45% Elaborat artesanalment als peus de la serra del Cuera, seguint la tradició familiar, amb llet pasteuritzada de vaca. De forma rectangular es presenta en barra. Tall de color groc, tacte suau i humit. Textura llisa molt elàstica i flexible. Aromes primaris, amb tocs làctics. Sabor intens inicialment que desapareix, soluble i persistent. Semitou.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
productor:Formatgeria Artesana de Vidiago SL - Assecada, s / n - 33510 Siero (Astúries - Espanya)
Conservar entre 3r i 8è C