Formatge Afuega'l Pitu Blanc
Lloc d'origen Morcín, Riosa, Sant Adrià, Grau, Sales, Pravia, Tineo, Belmonte, Cudillero, Candamo, les Regueras, Murs del Nalón i Soto del Vaixell. Zona Central. Astúries
Ingredients: llet de vaca pasteuritzada, ferments làctics, quall animal, sal.
Presentació peça envasada al buit de 300 grs. (Pes aproximat)

Notes de tast: Sabor Mitjà. Matèria grassa Min. 45% Formatge elaborat amb llet de vaca, de forma troncocònica i color blanc. La consistència de la pasta varia amb el grau de maduració, sent característica una fermesa i adherència mitjana, així com la impossibilitat de realitzar un tall net ja que s'esmicola amb gran facilitat. Sabor lleugerament àcid, poc a res salat. Aroma suau, làctic i amb un lleuger record a llevats, augmentant amb la maduració.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
Productor: Formatgeria Ca Sanchu - La Pumariega nº15, Ambás, 33826 - Grau (Astúries - Espanya)
Conservar entre 4t i 6è C