Formatge La Peral
Notes de tast:Sabor Blava. Matèria grassa Min. 55% Elaborat artesanalment amb llet pasteuritzada de vaca. De forma cilíndrica. Cort groc vetejat blau-verdós, d'intensitat variable, tacte suau i humit. Aromes intenses de maduració units a floridura. La maduració pot arribar a quatre mesos. En boca, fundent, sabors intensos i relativament complexos, impressió global pastosa. Regust amb tendència atenuant. Semitou a tou.
Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.
productor:Formatges La Peral, SL - Forcón, 60 Laperal - 33414 Illas (Astúries - Espanya)
Conservar entre 4t i 6è C