formatge Casín

DOP Formatge Casín

Formatgers Artesans

Lloc d'origen Cas, Piloña i Sobrescobio. Zona Central. Astúries.

Ingredients: Llet de vaca de la raça Asturiana de la muntanya, ferments làctics, quall i sal.

Presentació peça envasada al buit de 375 grs. Pes aproximat.

Més detalls

quantity up quantity down

6,90 €

Notes de tast: Sabor Intens. Matèria grassa Min. 55% Elaborat artesanalment amb llet crua de vaca. Gras, madurat, semicurat o curat. Elaborat amb llet sencera i crua de vaca, de coagulació enzimàtica i de pasta pastada, semidura o dura. Presenta una forma cilíndric-discoidal irregular, amb una cara gravada amb l'anagrama de cada productor, que consisteix en motius florals, geomètrics, diferents símbols o el nom de l'elaborador. Es creu que és un dels formatges més antics d'Espanya i del món, no només per les referències documentals que el situen al segle XIV sinó per la inusual i laboriosa tècnica d'amassat utilitzada en el procés d'elaboració, que el converteixen al seu vegada en una varietat única.

Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut.

productor:Formatgeria Xarxes (María dels Angeles Álvarez Martínez) Reciegos 33990 - Camp de Cas - Astúries (Espanya)

Conservar entre 4º i 8º C

Cap comentari de client fins ara.

Escriviu el vostre comentari

formatge Casín

formatge Casín

DOP Formatge Casín

Formatgers Artesans

Lloc d'origen Cas, Piloña i Sobrescobio. Zona Central. Astúries.

Ingredients: Llet de vaca de la raça Asturiana de la muntanya, ferments làctics, quall i sal.

Presentació peça envasada al buit de 375 grs. Pes aproximat.

Escriviu el vostre comentari

Customers who bought this product also bought:

formatge Casín <p style="text-align: justify;"><strong>Notes de tast: </strong>Sabor Intens. Matèria grassa Min. 55% Elaborat artesanalment amb llet crua de vaca. Gras, madurat, semicurat o curat. Elaborat amb llet sencera i crua de vaca, de coagulació enzimàtica i de pasta pastada, semidura o dura. Presenta una forma cilíndric-discoidal irregular, amb una cara gravada amb l'anagrama de cada productor, que consisteix en motius florals, geomètrics, diferents símbols o el nom de l'elaborador. Es creu que és un dels formatges més antics d'Espanya i del món, no només per les referències documentals que el situen al segle XIV sinó per la inusual i laboriosa tècnica d'amassat utilitzada en el procés d'elaboració, que el converteixen al seu vegada en una varietat única.</p> <p><span><span>Astúries posseeix en el seu territori una de les majors taques formatgeres d'Europa. En la seva elaboració intervenen llets de vaca, ovella o cabra, soles o barrejades entre si. Els tipus de formatge resultants són molt variats, des de suaus i cremosos fins forts i picants, fumats, frescos, de pasta dura, tova o veteada, etc. L'activitat formatgera, en els seus orígens, es va fer pràcticament imprescindible per la necessitat que hi havia, llavors, d'aconseguir un mètode segur de conservació per a uns excedents de llet, que d'altra manera, resultava complicat utilitzar en una regió de tan complexa orografia i població dispersa. Aquesta tradició formatgera s'ha mantingut. </span></span></p> <p style="text-align: justify;"><span><strong>productor:</strong>Formatgeria Xarxes (María dels Angeles Álvarez Martínez) Reciegos 33990 - Camp de Cas - Astúries (Espanya)</span></p> <p style="text-align: justify;"><em><strong>Conservar entre 4º i 8º C </strong></em></p>
6,63 €